Attraksjoner i Lillehammer

Lillehammer_stasjonLillehammer er kanskje best kjent som hele Norges OL-by, etter at de var arrangør for de vinterolympiske leker i 1994. Følgelig må man naturligvis få med seg denne delen av byens historie når man besøker Lillehammer, som for øvrig også kan by på en hel del andre attraksjoner.

Olympisk Museum

Et besøk på Olympisk Museum i Lillehammer er selvskrevet enten man besøker byen på vinters- eller sommerstid. Her møter man en omfattende utstilling med mange objekter og mye utstyr som ble brukt under lekene, eller som har blitt brukt av kjente, norske idrettshelter både før og etter Lillehammer-OL. Museet har også utstillinger med innhold fra både tidligere og senere OL-arrangementer rundt om i verden.

Hunderfossen

Familieparken på Hunderfossen er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Gudbrandsdal-området. Parken har attraksjoner som passer best for de som ikke har entret tenårene enda, og er følgelig et sted mange familier velger å besøke på sommerstid. Nytt i moderne tid er også en del fartsfylte attraksjoner, som berg- og dalbaner og noen heftigere karuseller. Det settes ofte opp teater og forestillinger her, og man kan gjerne legge flere dager til et besøk her.

Helleristninger

Like utenfor Lillehammer finner man noen av Norges best bevarte helleristninger, som har blitt datert nærmere 4000 år tilbake i tid. De ligger på Drotten, og det er først og fremst landets «nasjonaldyr» – elgen – som har blitt foreviget i berget. Vi anbefaler at man følger den lokale turstien som tar deg til helleristningene, og det er en populær turistløype som byr på flere severdigheter – og blant annet en stavkirke. Bedre turløype finner man ikke på sommerstid, og den er velegnet for både raske og skrøpelige.

Gondoltur

mjplLillehammer ligger som kjent ved bunnen av en dal, og følgelig er det mange høye topper rundt byen. Vi anbefaler at man tar gondolbanen opp til toppen av Hafjell. Denne brukes like ofte av slalåmkjørere på vinteren som den gjør av turister på sommerstid. Fra 600 meters høyde får du en vanvittig bra utsikt over Gudbrandsdalen, og vi anbefaler naturligvis at man setter av god tid til å nyte naturen når man først er der oppe. Det er et omfattende nettverk av turstier som tar deg trygt ned til Lillehammer og bakkenivå igjen.

Kjøretøyhistorisk musem

Ikke noe ferietur uten en tur innom et museum. Lillehammer er kjent for sitt Kjøretøyhistoriske museum, som er en virkelig motorisert utstilling. Men det er jaggu meg ikke alt som har motor heller, her kan man se hele menneskets evolusjon i fremkomstmidler, frem til den første bilen og de mest moderne bilene som de fleste av oss sikler etter. Interessant for bilfanatikeren, men utstillingen er også såpass generell at de fleste av oss vil ha det morsomt her.